Pasica
Prleško obarvano slovo od Puca PDF natisni E-pošta
Prireditve
Nedelja, 06 November 2011 07:36

David SokNa memorialni tekmi Iztoka Puca se je med znanimi obrazi rokometa nastopilo tudi veliko prlekov. Bilo je tudi veliko prleških gledalcev. Najprej je med veterani nastopil Branko Bedekovič, ki je nastopil z legendami, za katere je igral tudi Iztok Puc.

Nato sta v pravico med Slovensko reprezentanco in Celjem sodila sodniška dvojka Sok in Lah. Za Celje pa je nastopil bivši igralec Rok Žuran za Slovenijo pa Marko Bezjak. Rok je zadel dvakrat, Marko pa enkrat.

Rok Žuran

Branko Bedekovič

"Iztok, Iztok," je odmevalo s tribun dvorane Zlatorog, kjer se je rokometna in športna Slovenija poklonila prezgodaj umrli rokometni legendi Iztoku Pucu, ki je 20. 10.2 v ZDA izgubil boj z rakom.


Za ganljiv uvod v spominsko-dobrodelno prireditev je poskrbel Pučev prijatelj Zoran Predin, ki je zapel pesem Ne mine niti dan in požel aplavz približno 4.000 gledalcev. Še močnejšega so obiskovalci namenili Iztokovemu sinu Borutu in ženi Jasenki, ki sta bila prav tako na tribunah Zlatoroga in ki bosta prejela izkupiček od prodanih vstopnic ter dražbe dresov Nikole Karabatića (zanj so iztržili 200 evrov), Vida Kavtičnika (70 evrov) in Renata Vugrinca (50 evrov). Na koncu večera je bilo za Pučevo družino zbranih 15.200 evrov.

Slovenija 2000 ugnala zlate hrvaške olimpijce
Na prvi tekmi sta se sicer pomerili zlata olimpijska reprezentanco Hrvaške iz leta 1996, katere član je bil Puc, in slovenska olimpijska iz leta 2000, za katero je prav tako nastopal Puc. Igralci obeh reprezentanc so dokazali, da so še vedno mojstri rokometne žoge, kar je občinstvo večkrat nagradilo z aplavzi. Po 40 minutah (2 x 20) se je zmage veselila Slovenija 2000, ki je slavila z 29:25 (14:13). Najboljši strelec tekme je bil s šestimi goli Zlatko Saračević, za Slovenijo sta jih po pet prispevala Branko Bedekovič in Zoran Jovičič.

Pušnik: Upam, da bomo pomagali Borutu
"Vesel sem, da so se ljudje tako številčno odzvali. Upam, da bomo vsaj delno pomagali pri uspešni Borutovi karieri, če že Iztoku nismo mogli," je dejal Rolando Pušnik, nekdanji slovenski reprezentant in skupaj z Dragano Jusupović soorganizator prireditve. Zlatko Saračević, dolgoletni Pučev prijatelj in soigralec, pa je povedal: "Dobro je, da smo se zbrali. Nekdaj smo bili tekmeci, zdaj smo prijatelji. Vse bi bilo še boljše, če bi bil z nami še Iztok, moj cimer in prijatelj iz Borca, jugoslovanske in hrvaške reprezentance. Pogrešali ga bomo."

SLOVENIJA 2000 - HRVAŠKA 1996 29:25 (14:13)

Slovenija: Branko Bedekovič 5, Gregor Cvijič 2, Zoran Jovičič 5, Andrej Kastelic 3, Beno Lapajne, Jani Likavec 2, David Imperl, Rolando Pušnik, Roman Pungartnik 4, Tomaž Tomšič 2, Roman Šavrič 1, Uroš Šerbec 1, Zoran Lubej 4. Selektor: Leopold Jeras.

Hrvaška: Božidar Jović, Vladimir Šujster 3, Vlaner Franković 2, Zlatko Saračević 6, Bruno Gudelj, Vladimir Jelčić 1, Zvonimir Bilić 5, Nenad Kljajić 1, Ivica Obrvan, Vladimir Vujović, Valter Matošević, Patrik Ćavar 4. Selektor: Zvonimir Lukić.

Šerbec: Iztok, prijatelj, počivaj v miru
Pred drugim srečanjem večera med slovensko moško reprezentanco in Celjem Pivovarno Laško se je v imenu kluba Celje PL in reprezentance od Puca poslovil njegov nekdanji soigralec Uroš Šerbec. Šerbec je v čustvenem nagovoru med drugim dejal: "Puc je bil človek, ki je združeval ljudi, kamorkoli je prišel. Iztok Puc: velik človek, velik igralec, največji - legenda. Ponosen sem, da sem bil njegov cimer, kapetan, prijatelj. Iztok, prijatelj, počivaj v miru. Nikoli te ne bomo pozabili in hvala za vse."

Reprezentanca strla Celjane
Mlado celjsko moštvo, oslabljeno za reprezentante Boruta Mačkovška, Gašperja Marguča in Luko Žvižeja, se je pogumno borilo z reprezentanco. Povedlo je s 7:3, nato pa so varovanci Borisa Deniča počasi vzpostavljali ravnotežje in polčas dobili za gol (18:17). V nadaljevanju je vendarla prišla do izraza kvaliteta in daljša reprezentančna klop, tako da se je končalo z zmago Slovenije s 35:32. Za "Slovence" je Borut Mačkovšek dosegel 8 golov, medtem ko je bil na drugi strani s 7 najučinkovitejši David Razgor.

SLOVENIJA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35:32 (18:17)

Slovenija: Matevž Skok, Dean Bombač, David Miklavčič, Marko Bezjak 1, Jure Natek, Sebastijan Skube 2, David Špiler 2, Matjaž Brumen 1, Jure Sušin 1, Primož Prošt, Dragan Gajić 3, Uroš Bundalo, Miha Žvižej 1, Luka Žvižej 5, Jure Vran, Gašper Marguč 4, Uroš Zorman, Jure Dolenec 3, Matej Gaber 1, Simon Razgor 2, Borut Mačkovšek 8, Niko Medved 1.

Celje PL: Urban Lesjak, Bojan Božič, Vid Kovač, Carlos Prieto 1, Žiga Mlakar 4, Jure Gorenjak, Rok Žuran 2, David Razgor 7, Matic Grušovnik 2, Nikola Ranevski 4, Dejan Perić, Nejc Poklar 3, Vid Poteko 3, Petar Metličić, Jan Irman 1, Igor Žabič 1, Blaž Janc 2.

Po koncu tekme se je vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali, zahvalila Pučeva žena Jasenka.


V rokometni soboti so se mladi rokometaši odlično upirani favoriziranim gostom iz Celja. Pohvale vredno je dejstvo, da so se lahko enakovredno upirajo ekipi Celja Pivovarne Laško.


VELIKA NEDELJA

Velika Nedelja je remizirala s Železniki s 23:23.