Pasica
Voda ma svojo moč PDF natisni E-pošta
Novice
Ponedeljek, 09 Julij 2012 11:33

ŠoderjamaReševalne sirene, ki jih je bilo včeraj slišati na območju Vidma pri Ptuju, so naznanjale, da je šlo nekaj hudo narobe v vasi Tržec. V tamkajšnji gramozni jami se je utopil 21-letni domačin Rok Serdinšek, smo izvedeli neuradno. "Nesrečniku je tekla kri iz nosa, ko so ga potegnili iz vode. Reševalci so ga pričeli takoj oživljati, a njegovega življenja žal niso mogli rešiti," je povedal očividec. Kaj je šlo narobe v jami, ni vedel povedati, dejal je le, da mladega kopalca nekaj časa ni bilo iz vode, zato je nekdo poklical pomoč. Na mariborski policijski upravi so nam v zvezi z nesrečo pojasnili, da se dogodek ni zgodili po tuji krivdi. 

V MURSKI NAJŠLI VTOPLJENCA NA BAZENI
Na Policijski upravi Murska Sobota so bili ob 4.55 obveščeni o najdbi utopljenca v olimpijskem bazenu kopališča.
Takoj po prejetem obvestilu so na kraj odšli policisti in kriminalisti. V olimpijskem bazenu so na dnu našli truplo moškega, so sporočili s PU-ja Murska Sobota.
Na podlagi zbiranih podatkov so policisti ugotovili, da gre za moškega starega 25 let iz UE-ja Murska Sobota. Na truplu ni bilo znakov nasilja.

SOČA VZELA KAJAKAŠA
Na reki Soči se nadaljuje iskanje 21-letnega kajakaša iz Avstrije, ki ga pogrešajo od sobote popoldne, ko se je pri spustu po brzicah reke v kraju Otona pri Kobaridu prevrnil.
V akciji sodelujejo tudi kajakaši, ki pregledujejo območje od kraja dogodka do vasi Kamno, so povedali na Policijski upravi Nova Gorica.
Na tem odseku so se že dogajale nesreče
Kot je povedal tiskovni predstavnik uprave Dean Božnik, se je kajakaš prevrnil na območju, kjer je plovba zaradi nevarnosti prepovedana. Po njegovih besedah so se na tem odseku v preteklosti že dogajale nesreče, tudi s smrtnim izidom.
V iskalni akciji v nedeljo so sodelovali tolminski gorski reševalci, potapljači podvodne reševalne službe iz Tolmina, gasilci, policisti in kajakaši. Iskanje so sicer začeli v soboto po dogodku, vendar so akcijo morali zaradi nevarnosti zvečer prekiniti, je še pojasnil Božnik.
Kajak pogrešanega se je prevrnil
Pogrešani 21-letni kajakaš se je še z enim avstrijskim državljanom v soboto nekaj pred 18. uro s kajakom spustil po brzicah reke Soče med Trnovim ob Soči in Kobaridom. Ko sta priveslala do kraja Otona, kjer so brzice močnejše, med njimi pa tudi večje skale in tolmun, se je kajak pogrešanega prevrnil. Vodni tok je pogrešanega potegnil pod gladino, so sporočili s PU-ja Nova Gorica.