Pasica
Slabo, slabše, ... PDF natisni E-pošta
Šport
Torek, 29 April 2014 05:42

...Derbi začelja so povsem zasluženo dobili gostje. Po spodbudnem začetku domačih in vodstvu 4:1 v prvih sedmih minutah so bila pričakovanja domačih tribun velika. Vendar zdesetkani domači igralci niso vzdržali dolgo, saj je sledil delni izid v prid gostov 1:6 in v 14. minuti so gostje že vodili za dva gola (5:7). Domači so rezultat sicer v 24. minuti uspeli izenačiti na 11:11, to pa je bilo tudi vse, saj so gostje zadeli še trikrat in odšli na odmor s prednostjo 11:14. 

RK Velika Nedelja Carrera Optyl : RK Grosuplje  19 : 28  (11:14)
Postava in strelci RK Velika Nedelja Carrera Optyl:
Peter Zorec 2, Tadej Kaučič, Matjaž Hanželič 2, Aleš Bezjak 2, Dejan Veselko 6, Kristijan Štefičar 5, Tadej Preac 5obr., Miroslav Špindler, Maksimiljan Dogša 11obr., Domen Lorenčič 1, Uroš Šerod 1.
Trener: Bojan Munda

Slabo, slabše …
Tudi v drugem polčasu sta obe ekipi nadaljevali v istem ritmu. Domači slabo, brez idej, brez velike borbenosti, ki bi jo pričakovali glede na zaostanek, gostje pa borbeno, razigrano, brez velikega kompliciranja. Končni rezultat je sicer nekoliko previsok, vendar gostje so v končnici tekme izkoristili številne napake domačih in se veselili lahko priigrane zmage. 

Pri domačih sta izstopala oba vratarja, ki sta skupaj obranila 16 strelov gostov, od tega tudi 3 sedemmetrovke (od skupno 10 upravičeno  dosojenih), pri gostih pa prav tako vratar Jernej Smrke ter organizator igre David Kastelic, čigar slaba domača obramba nikakor ni uspela zaustaviti.
Sedaj je povsem jasno, da se ekipa seli v 2. DRL, kar pa ne sme biti razlog, da fantje ne bi korektno odigrali še zadnji dve tekmi, in sicer v Dobovi in zadnje kolo doma proti Mokercu.