Pasica
Za konec zmaga PDF natisni E-pošta
Šport
Nedelja, 18 Maj 2014 19:30

pp_14_sp_rkvejkanedla_01Čeprav je že pred zadnjo tekmo sezone bilo jasno, da se Velikonedeljčani selijo v 2. DRL, to ni vplivalo na obisk ljubiteljev domačih rokometašev.

RK Velika Nedelja Carrera Optyl : ŠD Mokerc Ig  27 : 26  (13:13)

Postava in strelci RK Velika Nedelja Carrera Optyl:
Peter Zorec 5, Tadej Kaučič 1, Filip Bombek 1,  Matjaž Hanželič 1, Aleš Bezjak, Dejan Veselko 2, Kristijan Prapotnik, Kristijan Štefičar 12, Tadej Preac, Miroslav Špindler 2, Maksimiljan Dogša, Domen Lorenčič, Bojan Cim,erman 3, Uroš Šerod.
Trener: Bojan Munda

Tekma je bila izenačena nekje do 17. minute, nato so si gostje uspeli priigrati dva zadetka prednosti 8:10. To domačih ni zmedlo, saj so vrnili z delnim izidom 5:0 in povedli, vendar je to bilo premalo za vodstvo po prvem polčasu. V zaključku polčasa so gostje uspeli  doseči tri zadetke in rezultat poravnati na 13:13.

Tudi v začetku drugega dela tekme je bil rezultat zelo tesen, vendar so v nadaljevanju domači ponovno uspeli povesti 22:17 in zbuditi upanje na končno zmago. Vodstvo petih zadetkov so uspešno branili do rezultata 25:20. Vodstvo bi lahko bilo tudi višje, vendar je bilo storjenih veliko napak, kar so gostje izkoriščali in počasi nižali zaostanek. V domačo ekipo se je naselila negotovost, saj so zapravljali tudi čiste protinapade. Zelo napeto je bilo v zadnjih sekundah tekme, saj so domači zapravili napad, gostje pa so si sedem sekund pred koncem tekme priigrali sedemmetrovko za izenačenje. Vendar je bilo njihovo veselje brez osnove, saj je na domačih vratih odlično branil Maks Dogša in za popoln večer in končno zmago obranil še sedemmetrovko najbolj izkušenemu gostujočemu igralcu Mihi Bolhi.

Domači igralci so ponovno delovali kot ekipa, vendar je potrebno izpostaviti vratarja Maksa Dogša, ki je obranil veliko strelov gostov, od tega tudi dve sedemmetrovki, ter izjemnega strelca Kristijana Štefičarja, ki je z dvanajstimi zadetki bil tudi prvi strelec tekme. Tik za petami mu je sledil gostujoči strelec Primož Šuštaršič, ki je zadel enajstkrat. Če smo pohvalili akterje na igrišču, nikakor ne moremo mimo pohvale Murvam, saj so ponovno pokazali, da so z igralci v dobrem in slabem. 

Čeprav je veselje po zmagi imelo malo kiselkast priokus, so domači navijači iskreno zaploskali svojim fantom in nakazali podporo tudi v prihodnji sezoni.