Pasica
Zavrč na krilih Šnajdera presenetil MB PDF natisni E-pošta
Šport
Sreda, 26 Oktober 2011 17:22

Goran ŠnajderNogometaši tretjeligaša Zavrča so pripravili novo presenečenje, saj so na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Hervis remizirali (3:3) z državnimi prvaki iz Maribora.

Zavrč je v prejšnjem krogu senzacionalno s 5:0 izločil Domžale. Tudi tokrat je odlično začel srečanje proti Mariboru. Pred 1.000 gledalci je v 15. minuti domače v vodstvo popeljal Matej Lenart, ki je podajo Gorana Šnajderja z desne strani preusmeril v mrežo. Na 2:0 je v 28. minuti povišal Matej Murat, potem ko je lobal Mateja Radana. Maribor je hitro znižal zaostanek. Po podaji Gorana Cvijanovića s kota je zadel Željko Filipović. Žoga se je v mrežo odbila od prečke.

ZAVRČ 3:3 MARIBOR

Lenart 15., Murat 28., Šnajder 50.; Filipovič 33., Velikonja 56. (11m), Jelič 73.

Velikonja odgovoril na gol Šnajderja
V nadaljevanju je bilo pričakovati, da bodo vijoličasti vendarle uveljavili kvalitetno premoč. A na začetku drugega polčasa se je zgodilo nasprotno. Šnajder je namreč v 49. minuti zadel za 3:1, potem ko je z glavo poslal žogo v spodnji levi kot Radanovih vrat. Maribor se je znova hitro vrnil. Prodor Aleša Mejača je s prekrškom zaustavil Murko, kar je pomenilo enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Etien Velikonja. Velikonja je sodeloval tudi pri tretjem golu Maribora, saj je podal v kazenski prostor, kjer so domači branilci izbili žogo, a le do Dragana Jelića, ki jo je z natančnim udarcem spravil za hrbet Damjana Goloba.

Goran na tekmi proti Mariboru

Prlek Goran je bil med najboljšimi v domači zasedbi v prvem polčasu še je enkrat podal Roku Mariniču (Čokotu), ki je zapravil mrtvo priložnost oz. je bil na mestu vratar Radan. Ni pa bilo malo tistih, ki so dvomili v regularnost iziida in podvomili na vpliv stavnic. Vglavnem vsi gledalci so govorili več o nameščanju kot o sami igri. Je bila lepa tekma vredna ogleda takšnih si samo lahko želimo v naši bližini, vendar zaenkrat smo svetlobna leta oddaljeni od tega...

Vrhunce tekme v Zavrču si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.hervispokalslovenije.si/hervis-novice/2011-10-28-Vrhunci---HPS-Zavrc--Maribor-33

To je šele prva tekma med obema kluboma, povratna bo na sporedu 23. novembra. Zamuda je nastala zaradi igranja Maribora v evropskih pokalih.