Pasica
Bezjak igralec tekme PDF natisni E-pošta
Šport
Ponedeljek, 14 November 2011 15:10

Marko BezjakMarko Bezjak je bil z 9 zadetki igralec derbija. Rok Žuran je za nasprotno moštvo zadel le enkrat. Poročilo o tekmi spodaj:

RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 31:26 (15:13)

Sodnika: Krstič, Ljubič

Gledalci: 2000

Celje je pričelo z granitno obrambo, a je Dolenec s spodnjim metom prelisičil obrambo Celja in na to še Periča. Povedlo je Gorenje, a Celje ni ostalo dolžno. Izenačil je Razgor. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno! Graščaki in Florjani so pripravili pravi pekel in nervoza je rastla. Po prečki Marguča je hiter protinapad izkoristil Melič in postavil rezultat 4:1.

Medtem, ko so Celjani imeli precej težav z velenjsko obrambo, so na drugi strani ose z lahkoto prihajale do strelov. Prvo dvominutno kazen na tekmi si je prislužil Alem Toskič, ki je grdo za dres vlekel Bajrama, seveda je ekipa Gorenja odsotnost igralca izkoristila in si priigrala prednost. Sledila je sedemmetrovka za domačo ekipo, katero pa je Melič suvereno izvedel in povišal vodstvo Gorenja.

V 10. minuti je na klop odšel Dino Bajram in igralec manj se je v vrstah Gorenja precej poznal, saj so Celjani izenačili na 6:6. Sledil je napad gostujoče ekipe za vodstvo, vendar je Gajić Toskiču suvereno branil in na drugi strani igrišča zaposlil Meliča, ki je ponovno popeljal ose v prednost.

V 16. minuti je zaradi prerivanja na parketu sodnik za dve minuti poslal na klop po enega igralca iz vsake ekipe. Iz velenjske zasedbe Šimiča iz Celja pa Poteka. Sledil je manjši pretres na parketu, saj je igrišče po mnenju sodnika moral zapustiti še Bezjak in tako so ostale na parketu samo štiri ose.

Zaradi vseh izključitev je gostom uspelo priti v vodstvo, katerega pa je Dolenec s strelom Periču med nogama izničil. Ekipi sta se vseskozi izmenjavali v vodstvu kar je pa še dodatno zviševalo raven nestrpnosti. V 24. minuti je svoj prvi zadetek na tekmi dosegel tudi novinec v klubu, Matej Gaber in izenačil na 11:11. Sledila je menjava v vratih Celja in sicer namesto Periča je vstopil Matevž Skok. Sodnika sta opomnila tudi velenjskega trenerja, Branka Tamšeta. V 26. minuti je David Miklavčič z nogo ustavil žogo in sodnika sta ga seveda«nagradila« z dvema minutama počitka. Trenutek za tem je Matič vzel minuto odmora in podal napotke za zadnje tri minute tekme, kljub krajšemu odmoru so njegovi varovanci storili napako v napadu in tako je Gorenje spet prišlo do minimalnega vodstva.

Dve minuti do konca in semafor je kazal izenačen rezultat. Branko Tamše posreduje z minuto odmora, poda  napotke in ose se tik pred koncem odlepijo za dva zadetka 15:13.

POLČAS: 15:13

V drugem delu so ose še bolj pritisnile na plin in z dvema zaporednima zadetkoma naredile razliko štirih zadetkov, kar pa je v tistem trenutki bila najvišja razlika na tekmi (17:13).

Za evforijo na klopi Celja je poskrbel Dejan Perič, ki je Meliču najprej branil sedemmetrovko nato pa se je žoga ponovno odbila v roke Meliča in pri drugem strelu je ponovno bil uspešnejši Perič. 38 minuta je prinesla izključitev na strani Celja. Na klop se je zaradi prekrška v obrambi moral Borut Mačkovšek. Trener Matič nam je postregel z nekoliko nestandardno rokometno prakso, saj je kar sredi igre zamenjal vratarja Periča in v igro poslal dodatnega igralca.

Sledile so minute Gorenja in dvorana je znorela. Gorenje je povečalo svojo razliko na 6 zadetkov in vzdušje je postalo evforično. Matič je odreagiral z minuto odmora saj so se njegovi fantje izgubili kompas, Gorenje pa še naprej suvereno. V 50. minuti je semafor kazal  27:19 v korist Gorenja in dve točki sta se nasmihali domači ekipi. Levji delež je prispeval Ivan Gajič, ki je branil dobesedno vse.

Sedem minut pred koncem srečanja je na klop moral Klemen Cehte in končnica je postala zelo zanimiva. Celjska zasedba je izkoristila luknjo v vrstah Gorenja in z delnim izidom 3:0 znižala zaostanek za domačinom. Kljub vsem naporom se gostujoča ekipa ni mogla kosati z razpoloženimi Velenjčani, ki so leteli po igrišču.

Suverena zmaga in novi dve točki sta ekipo Gorenja postavili na vrh lestvice državnega prvenstva.

RK GORENJE VELENJE:

Gajič 15 obramb, Melič 6, Bezjak 9, Dolenec 7, Zaponšek, Rutar, Taletovilč, Cehte 3, Miklavčič, Gaber 2, Golčar, Gams 1, Bajram, Šimič 2, Dujmovič1.

Izključitve: 10 minut

7m: 5/4

RK CELJE PL:

Lesjak, Mlakar 2, Marguč 4, Žuran 1, Razgor 5, Toskič 3, Ranevski, Perič 8 obramb, Poklar, Poteko, Skok 3 obrambe, Metličič 2, Mačkovšek 2, Žvižej 7.

Izključitve: 6 minut