Pasica
Ose premočne za Ormožane PDF natisni E-pošta
Šport
Sobota, 19 November 2011 12:01

MARKO_BEZJAK_GORENJE_4

Jeruzalem Ormož - Gorenje 29:35 (17:17)

Čudič 7; Bezjak 9

Velika Nedelja Carrera Optyl - RK Sevnica 29:33 (11:17)

Ormožani so z favoriziranimi gosti držali stik v prvem polčasu, ki so ga povečini vodili. Na koncu se je izšlo na 17 zadetkov obeh ekip. Malo sta ga kiksala tudi sodnika, vendar je na koncu zmaga gostov povsem zaslužena. Imajo dosti večji proračun in širši kader, kar se je poznalo proti koncu. Bezjak je ponovno dosegel 9 zadetkov. Pri domačih se je zelo dobro strelsko izkazal Bojan Čudič.

Marko Bezjak je bil velik junak derbija proti Celjanom. S 9 zadetki je dokazal, da še njegova najboljša leta prihajajo. V Gorenju je bilo veliko polemik o menjavi trenerja, vendar je Marko stopil na stran Branka Tamšeta in odločno zavrnil, da novega trenerja ne potrebujejo.

Danes se Marko vrača na gostovanje v Ormož, kjer ga je enkrat vroča glava že izdala. Markotu to ni potrebno in Ormoška publika ga podpira v vseh segmetnih. Vendar je tudi on krvav pod kožo in si lahko privošči kak lapsus. Ormožani so mu hvaležni za vse, kar je naredil za klub in ormoški rokomet. In mislim da si zasluži temu primeren sprejem.

V soboto 19.11.2011 je tekma na sporedu ob 19 uri.

Rok Žuran ni pokazal svoje pravi moči saj ima poškodovan prst, danes pa doma z Celjem gosti Krko.

Domačo tekmo pa igra tudi ekipa Velike Nedelje proti ekipi Sevnice, tekma se prične ob 19 uri.

Škoda, da se kluba ne moreta sporazumeti in istočasno organizirata tekmi. Mogoče bi z raličnimi termini pridobila oba. Vendar je lokalno rivalstvo močnejše od zdravega razuma.

Ali Ose lahko napolnijo Hardek?
V zadnjem 10. krogu sta ekipi Jeruzalema in Gorenja prikazali različna obraza. Bled obraz Jeruzalema v Kopru je ekipo stal visokega poraza s kar 38 : 22. Sicer so si Ormožani že pred tekmo v Bonifiki nalili čistega vina, da proti ekipam Celja, Cimosa in Gorenja ne gre iskati točk ter da bodo iskali točke proti sebi enakovrednim nasprotnikom. Seveda pa to ni opravičilo za visok poraz s kar -16 v Kopru. Na drugi strani so Ose kljub nepopolni zasedbi nadigrale Celjane s 31 : 25. Ob lepi zmagi je Gorenje prevzelo vodstvo na lestvici in na Hardek Ose prihajajo kot liderji prvenstva. Letos dvorana v Ormožu še nobenkrat ni bila polna kot bi si želeli gostitelji. Ali bo tokrat le drugače? Moralo bi biti, saj ima Gorenje v svojih vrstah mojstre rokometne igre ne samo v slovenskem, ampak tudi v evropskem merilu. Na Hardek prihajajo Gajić, Taletović, Bezjak, Dolenec, Šimič, Melić, Gaber, Bajram, Musa, Miklavčič, Gams, Manojlović, Svetelšek, Dujmović in še bi lahko naštevali. Izjemna ekipa, kjer mora slovenski biser Golčar celo sedeti na klopi ob tujcu Meliću, kar ni dobro za slovenski rokomet.


O favoritu ni potrebno izgubljati besed, saj vse drugo razen zmage čete trenerja Branka Tamšeta proti rokometašem iz malega mesteca Ormož ne pride v poštev. V taboru Vinarjev ekipi nikakor ne uspe sestaviti treninga v popolni sestavi. Vzroki so bolezen ali poškodbe. Pod vprašajem je nastop krožnega napadalca Hebarja, katerega je vročina prikovala v posteljo. Ostali fantje bodo stisnili zobe in poskušali nuditi glavnemu favoritu za naslov državnih prvakov čim dostojnejši odpor. Tekma je na sporedu ob 19.00 uri.

Pred nami je zanimiva rokometna sobota (19. november 2011) tako za mlajše selekcije kot za člansko zasedbo:
ŠPORTNA DVORANA HARDEK, sobota 19. 11. 2011:
ob 10.00 uri – MLAJŠE DEKLICE (2000 in mlajše): Jeruzalem Ormož – Nazarje

Ormožanke so po porazu v Žalcu in remiju v Zagorju nanizale tri zmage zapored in optimistično pričakujejo tekmo z Nazarjami. Z zmago bi se povzpele na 3. mesto močne skupine Vzhod (nastopa 10 ekip), kar je za novinke izjemen uspeh, katerega se večina (predvsem starši) ne zavedajo.

ob 11.30 uri – STAREJŠI DEČKI B (1998 in mlajši): Jeruzalem Ormož – Gorenje Velenje
Derbi dveh ekip, ki v kategoriji letnikov 1998 spadata v sam vrh. Doslej so zmeraj po hudih borbah slavili Ormožani, ki so v zadnjih treh letah tudi osvojili tri naslove državnih prvakov. Ekipa je tokrat popolna in v dobri formi, kar potrjuje zmaga na turnirju v Monoštru in v derbiju proti Celju (30 : 22). Že zaradi zelo atraktivnega načina igre si je vredno ogledati mlade Jeruzalemčke.


ŠPORTNA DVORANA GORIŠNICA, sobota 19. 11. 2011:
ob 10.00 uri – STAREJŠI DEČKI A (1997 in mlajši): Jeruzalem Ormož Gorišnica – Gorenje Velenje

Državni prvaki v letošnji sezoni ne blestijo in igrajo v valovih od odlične do slabe igre. Tokrat v Gorišnico prihajajo neugodni Velenjčani. Ormožani bodo nastopili brez Vida Lukmana in Miha Kolmančiča, ampak ima ekipa tako dolgo klop, da se odsotnost dveh fantov ne bi smela preveč poznati. Obeta se zanimiv in izenačen dvoboj.

ob 11.30 uri – KADETI (1995 in mlajši): Jeruzalem Ormož Gorišnica – Gorenje Velenje

Še en zanimiv obračun. Gostitelji bi z zmago potrdili uvrstitev v polfinale. Tudi Gorenje še upa na uvrstitev v polfinale in igra iz kroga v krog bolje. Obeta se zelo napeta tekma, kjer bodo domačini nastopili brez Mihe Kolmančiča.


ŠPORTNA DVORANA VELIKA NEDELJA, sobota 19. 11. 2011:
ob 12.00 uri – MLAJŠI DEČKI B (2000 in mlajši): Velika Nedelja – Jeruzalem Ormož

Ormožani so vodilno in neporaženo moštvo skupine Vzhod. Tokrat Jeruzalemčke čaka gostovanje pri solidnih sosedih.

ob 13.30 uri – MLAJŠI DEČKI A (1999 in mlajši): Velika Nedelja – Jeruzalem Ormož
Zmaga Jeruzalema v tej tekmi ne bi smela priti pod vprašaj, saj imajo Ormožani pri generaciji letnika 1999 odlično ekipo, ki v državnem prvenstvu melje vse nasprotnike pred seboj.

Vabljeni k vzpodbujanju mladih športnic in športnikov!