Pasica
Podrobnosti tekme z Gorenjem PDF natisni E-pošta
Šport
Ponedeljek, 21 November 2011 09:48

Jeruzalemska obrambaJeruzalem – Gorenje 29 : 35 (17 : 17)
Jeruzalem: Jelen (4 obrambe), Belec (6 obramb), Žuran; Korpar 3, Krabonja 2, Žmavc, Rajšp, Bogadi 4, Merdanović, Radujković 3, Čudič 7 (1), Špiljak 6, Sok 4 (3), Hebar, Kljajić, Šišmanović. Trner: Saša Prapotnik
Gorenje: Gajić (12 obramb), Taletović (1 obramba), Zaponšek; Melić 9 (5), Bezjak 9, Dolenec 4, Rutar, Cehte 1, Miklavčič 3, Gaber, Golčar 1, Gams 1, Bajram 2, Šimič 3, Dujmović 2, Horvat. Trener: Branko Tamše
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/4; Gorenje 5/5.
Izključitve: Jeruzalem 6; Gorenje 10 minut.
Igralec tekme: Marko Bezjak (Gorenje Velenje).
Na Hardeku je pred okrog 400 gledalci pri Jeruzalemu gostovalo vodilno moštvo elitne lige Gorenje, ki je po izstopu Loke iz lige tudi še edino neporaženo moštvo. Prav Ločani so edini v tem prvenstvu v Škofji Loki ugnali Ose, vendar se rezultati Loke po pravilih brišejo. Tako so se pod nosom za osvojeni točki obrisali tudi ormoški rokometaši, ki so v 2. krogu na Hardeku ugnali Loko z 26 : 20. Domačini so favoritu iz Velenja nudili dostojen odpor do 47. minute, ko je gostom uspelo uiti na +4, 26 : 22. V 1. polčasu so Vinarji bili boljši tekmec, vendar jim ni uspelo na odmor oditi z zasluženo prednostjo dveh ali treh zadetkov. V 18. minuti je Primož Krabonja zadel za vodstvo z 11 : 8, prednost bi bila lahko še višja če v golu Os ne bi stal Dragan Gajić, ki je do tega trenutka zaustavil kar 5 zicerjev. Zadnjič so Ormožani vodili v 35. minuti pri izidu 19 : 18. V teh trenutkih je blestel Jaka Špiljak, ki je s svojo igro opomnil, da bi z nadaljevanjem trdega dela lahko postal velika okrepitev Jeruzalema. Po tem so Vinarjem začele pojenjati moči, Gorenje pa je po zaslugi daljše in kvalitetnejše klopi dvignilo nivo igre predvsem v obrambi. Po napakah domačega napada so Ose dosegle nekaj lahkih zadetkov iz protinapadov in povedle z 26 : 22. Vrnitve za Vinarje več ni bilo, saj je vodilno moštvo lige po zaslugi organizatorja Marka Bezjaka držalo vse niti igre v svojih rokah. Bivšega Ormožana varovanci trenerja Saše Prapotnika niso mogli zaustaviti niti s tesnim pokrivanjem. Piko na i velenjski zmagi je še dodal Fahrudin Melić, ki je blestel iz desnega krila in iz sedemmetrovk. Najvišja prednost je že znašala +7, 33 : 26. Kljub porazu si čestitke za igro zaslužijo tudi Jeruzalemčki, žal so Velenjčani v tem trenutku za razred boljša ekipa. V 12. krogu v petek 25. novembra ob 19.00 uri pri Jeruzalemu gostuje novomeška Krka. Za ljubitelje rokometa bo vstop prost. Tekma pa bo predvajana na enem od športnih kanalov.
IZJAVE:
Jaka Špiljak (Jeruzalem): V 1. polčasu smo bili enakovreden nasprotnik Gorenju. Držali smo se dogovora iz slačilnice, ob tem pa je tudi borbenost bila na višku. Zmagovalca je odločila daljša klop Velenjčanov. Če bomo zadržali igro iz 1. polčasa tudi v naslednjih tekmah potem se lahko nadejamo novih točk že proti Krki. Vabim gledalce na petkovo tekmo s Krko, da nam pomagajo na poti k uspehu.
Marko Bezjak (Gorenje): Še enkrat več smo se lahko prepričali, da je za nas gostovanje na Hardeku zmeraj težko in neugodno. Gledalci so lahko uživali v dobri in lepi tekmi. Čestitam Ormožanom na igri. Pred nami je evropska tekma s španskim Valladolidom, kjer si pred gostovanjem v Španiji moramo priigrati vsaj 6 do 7 zadetkov prednosti, da lahko računamo na napredovanje.
ROKOMET, 1. NLB leasing liga:
Loka izstopila iz lige
Črne napovedi iz Škofje Loke so se uresničile. Vodstvo Rokometnega kluba Loka se je na sobotnem sestanku odločilo, da članska ekipa zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne bo več igrala v prvi rokometni ligi. Škofjeločani, ki so še v zadnji sezoni osvojili 4. mesto in mešali štrene najboljšim klubom, so se znašli v velikih denarnih težavah in so v petek v Krškem odigrali zadnjo prvenstveno tekmo na najvišji ravni. Dolg Gorenjcev do upnikov bi naj znašal okrog 300.000 EUR.
Več kot 50 – letno tradicijo rokometa bodo nadaljevali z vsemi mlajšimi kategorijami, igralci članske zasedbe pa imajo proste roke pri izbiri novih klubov.
ROKOMET, 1. NLB leasing liga:
Proti Krki v petek 25. novembra VSTOP PROST
Tekma 12. kroga med Jeruzalemom in novomeško Krko bo na sporedu že v petek 25. novembra ob 19.00 uri v Športni dvorani na Hardeku. Ljubitelji rokometa si bodo tekmo lahko ogledali brezplačno, saj bo VSTOP PROST!
MLAJŠE SELEKCIJE, RK Jeruzalem Ormož:
Zmage, remiji, porazi Jeruzalemčic in Jeruzalemčkov
MLAJŠI DEČKI B (2000 in mlajši):
Osma zaporedna zmaga Jeruzalemčkov
V. Nedelja – Jeruzalem 21 : 25 (10 : 11)
Jeruzalem: Firšt Šeruga; G. Hebar 3, Torič 1, Notersberg 11 (2), Munda 4 (1), G. Cvetko, Zadravec, Sovič 2, Šulek 4. Trener: Iztok Luskovič
Ormožanom je pri sosedih iz Velike Nedelje uspelo doseči 8 zaporedno zmago. Pot do zmage je bila težka, saj so Jeruzalemčki odpor gostiteljev zlomili šele v zaključku tekme.
MLAJŠI DEČKI A (1999 in mlajši):
Nova visoka zmaga MDA
V. Nedelja – Jeruzalem 8 : 30 (5 : 16)
Jeruzalem: Rizman, Firšt Šeruga; L. Voršič, Kozel, Ciglar 8, Notersberg 1 (1), Zidarič 3, Voljč 2, Petek 2, Škorjanec, M. Hebar 4, Ž. Kociper 3, Šoštarič 4, Niedorfer 3. Trener: Iztok Luskovič
Tudi MDA so pri Veliki Nedelji dosegli 8 zaporedno zmago. V nedeljo 27. novembra ekipa gostuje na turnirju Szese cup v Gyoru. Med 8 ekipami so Ormožani v skupini B skupaj z: Elesz Veszprem, Tatabanya, Toldy Gyor. Madžari imajo odlične ekipe v kategoriji letnikov 1999 in bo to za mlade Ormožane in njihove trenerje močna preizkušnja.
STAREJŠI DEČKI B (1998 in mlajši):
Prvaki izvlekli točko proti Gorenju
Jeruzalem – Gorenje 30 : 30 (13 : 16)
Jeruzalem: Caf; T. Sok 2, Kavčič 2, Žižek Cvetko 9 (1), D. Ozmec 3, Kosi 5 (1), Horvat 8 (1), Ulaga, Plavec, Luci, Grabovac, Niedorfer 1, Šoštarič. Trenerja: Uroš Krstič in Mladen Grabovac
To je bila mjogoče najslabša predstava letnikov 1998 v njihovi zgodovini. Ekipa še nikoli ni prejela tako visokega števila zadetkov, kar dokazuje, da je obramba (sicer zaščitni znak te ekipe) bila zanič. V manj kot petnajstih minutah tekme je Jeruzalemčkom po zaostanku s 16 : 22 uspelo iztržiti točko. Kljub izgubljeni točki so si Ormožani že zagotovili 1. mesto v skupini Vzhod in uvrstitev v polfinale državnega prvenstva.
STAREJŠI DEČKI A (1997 in mlajši):
Tudi SDA remizirali z Gorenjem
Jeruzalem Gorišnica – Gorenje 25 : 25 (13 : 9)
SDA so iz rok izpustili vodstvo z 16 : 10. Borbene Ose so si zaslužile točko. V nedeljo 27. novembra letniki 1997 sodelujejo na turnirju Szese cup v Gyoru. Med 8 ekipami so v skupini B skupaj z: Dosza Veszprem, Bratislava, Szese Gyor.
MLAJŠE DEKLICE B (2000 in mlajše):
Zmagi proti Mariboru in Nazarjam
Jeruzalem Ormož – Branik Maribor 20 : 9 (8 : 3)
Jeruzalem: Polič; Škorjanec 8, Kolenko 4, Hergula 5, Ozmec, Pintarič 3, Markrab, Lukman, Kociper. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
Deklice, letnik 2000 in mlajše, so v dvorani na Hardeku dosegle pomembno zmago proti nasprotnicam iz Maribora. Pokazale so disciplinirano in kolektivno igro tako v obrambi, kot tudi v napadu.
Jeruzalem Ormož – Nazarje 26 : 19 (12 : 9)
Jeruzalem: Polič; Škorjanec 3, Kolenko 4, Hergula 11, Ozmec, Pintarič 6, Markrab, Lukman 2, Kociper. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
V 6. krogu lige Mlajše deklice B – VZHOD so si Ormožanke priigrale četrto zaporedna zmago. Kljub ugodnemu rezultatu so deklice pokazale slabšo igro od pričakovane. Predvsem je bilo preveč tehničnih napak in zgrešenih strelov. V bodoče bodo morale deklice, če želijo napredovati v igri, pozorneje poslušati navodila iz klopi.