Pasica
Marko gladko, dva novinca v Ormoži PDF natisni E-pošta
Šport
Sreda, 07 December 2011 09:07

Marko v akciji

Danes sta se pred očmi kamer športne televizije pomerila slovenska rokometna velikana Gorenje iz Velenja in Cimos iz Kopra. Za prve več kot odlično nastopa prlek Marko Bezjak, ki jo nocoj zadel dvakrat.

Gorenje Velenje - Cimos Koper 31:25

Jeruzalem pe se je okrepil za dvema igralcema bankrotirane Loke. Darko Cingesar in Gašper Hrastnik. Prvi je potencialni članski reprezntant drugi mladinski. Tako bosta omenjena pomembni okrepitvi prleškega prvoligaša.

Velenjske Rdeče dvorane se Koprčanii radi spominjajo, saj so nazadnje tam osvojili naslov državnih prvakov

»Utrujenost ne more biti nikakršen alibi, mi gremo v Velenje po zmago. Vsi bomo dali maksimum od sebe in če smo v Plocku igrali z rezervo v glavi, je v Velenju ne bo,« je takoj po osvojeni točki na Poljskem o jutrišnji tekmi razmišljal Jure Dobelšek, ki je v soboto odlično odigral na levem krilu.

Prav derbi 13. kroga 1. NLB Leasing lige v Velenju zaključuje »peklensko« obdobje rokometašev Cimosa, ki so od začetka oktobra brez odmora igrali najmanj dve tekmi tedensko. Pred tednom so povsem zasluženo premagali varovance Branka Tamšeta, ki v Bonifiki nikoli niso resno zagrozili.

»Igrali smo racionalno, umirjeno, disciplinirano in zelo trdo v obrambi. Tudi na tekmi v Velenju moramo preprečiti hitre protinapade in pol protinapade, saj v tovrstni igri Gorenje skoraj neustavljivo. Vsi si obetamo težko tekmo, morda še težjo kot pred tednom. Ekipi se zelo dobro poznata, vsi vemo, kje so šibke točke nasprotnika. Zato bo kot vedno odločal dnevna forma, navdih posameznika. Mi igramo dobro v obrambi, z nekoliko boljšo realizacijo, kot smo jo pokazali na Poljskem predvsem 100-odstotnih priložnosti bomo tudi več zadevali in s tem spravljali nasprotnika pod pritisk,« razmišlja koprski strateg Fredi Radojkovič.

V koprski slačilnici je v teh dneh prijetno razpoloženje. Ekipa je že uresničila enega izmed ciljev sezone in vsi nestrpno pričakujejo obračun v Rdeči dvorani. Vsi so dobro »nabrušeni«, zavedajo se pomena tekme, pa tudi svojih sposobnosti in forme, ki je od začetka novembra na zavidljivi ravni.

Marsikdo se sprašuje, kdo od rumeno-modrih bo eksplodiral na derbiju v Velenju? Nekdo zagotovo, do tekme pa naj ime ostane skrivnost.


Rokometni klub Gorenje Velenje se bo v naslednjem krogu pokala EHF pomeril z Maccabi Srugo Rishon Lezion. Gre za ekipo iz Izraela, s katero se Gorenje še ni pomerilo in brž kot ne, čaka Velenjčane zanimivo potovanje. Prva tekma se bo odigrala doma, kar pa očitno Gorenju odgovarja saj je do sedaj vse tekme, ki so jih ose odigrale po tem sistemu, uspešno zaključilo in nadaljevalo svojo evropsko pot.

Prva tekma bo na sporedu 11/12. februar 2012, povratna pa teden kasneje.