Pasica
Komentar 2. kroga Cikofske lige PDF natisni E-pošta
Šport
Četrtek, 05 Junij 2014 20:36

DSC_0210Poletna liga malega nogometa Liga Cvetkovci 2014, vsaj kar se temperatur tiče, tokrat ni upravičila svojega imena, so pa zato gledalci v hladnem vremenu lahko spremljali štiri razburljiva srečanja. Na prvi tekmi kroga so na papirju prvi favoriti tekmovanja, ekipa Bar Ribnik Ormož, vknjižili visoko zmago proti mladcem iz ŠD Cvetkovci Juniors, ki pa so v drugem polčasu vseeno dokazali, da bodo v prihodnje še trd oreh za vsakega nasprotnika.


V prvem polčasu sta njihova neizkušenost in neuigranost kmalu botrovali velikemu številu golov v njihovi mreži, ko pa so strnili vrste in se začeli organizirano braniti, so uspeli izpeljati tudi nekaj nevarnih protinapadov in večkrat zapretili vratom nasprotnika. Za Bar Ribnik Ormož so zadeli Alen Leben, Blaž Mulej (4), Rok Mulej (4) in Sergej Štiberc, za Juniorse pa je zadel Metod Rakuša.

Najbolj razburljiva tekma je vsekakor bila druga tekma kroga, v kateri sta se pomerili ekipi Bar Jurij Mihovci in ŠD Rucica Bresnica. Po zgodnjem vodstvu Mihovčanov, zadel je Denis Zorec, so pobudo prevzeli malonogometaši iz vasi, ki ima v šaljivem vaškem grbu brkatega krešlja (uradni izraz za potočno ribo rucico) in z goloma Aljaža Majcna in Sandija Žihra v zaključek tekme vstopili s prednostjo gola.  V predzadnji minuti je ekipa izpod Velike Nedelje izpeljala hitro in domiselno akcijo, po kateri je zadel Samo Krabonja, že v naslednjem trenutku pa bi Bresničani lahko ponovno vodili, saj so zadeli s sredine, a je bil zadetek razveljavljen. V izdihljajih tekme se je priložnost za zmago ponovno ponudila Mihovčanom, a je bresniški vratar Dani Rižnar z obrambo preprečil veselje Patriku Jauševcu.

Na tekmi med ekipama Vičanci Vičar Transport in DM Trgovišče so večino tekme prevladovali malonogometaši iz Vičancev, a so hkrati imeli precej težav z obrambo Trgovišča in še posebej z njihovim čuvajem mreže Urošem Meškom. Prvi zadetek so dosegli v 14. minuti, ko je bil uspešenSandi Sambolec, nato pa kar nekajkrat trepetali ob protinapadih “Trgošancev”. Tekma se je umirila šele po drugem zadetku v mreži Trgovišča, ko je zadel Slavko Plohl. Do konca tekme je ekipa DM Trgovišče poskušala doseči vsaj častni zadetek, a so na drugi strani tekmecem puščali veliko prostora za protinapade, kljub vsemu pa se mreži do konca tekme nista več zatresli.

V zadnji tekmi drugega igralnega dne sta se v “Derbyju della Cvetkovci” pomerili obe domači ekipi. Juniorsi so hitro strnili vrste po visokem porazu v prvi tekmi in s svojo hitrostjo povzročali nemalo preglavic obrambi nasprotnika, ki je imel precej težav z igro na postavljeno obrambo mladincev. Kljub vsemu so prvi zadeli slednji, ko je z roba kazenskega prostora zadel Alen Poplatnik, vodstvo pa so podvojili v začetku drugega polčasa, ko je bil uspešen Jakob Majcen. Za tolažbo so Juniorsi, ki so pretili vse do konca, dosegli daleč najlepši zadetek kroga – s pravo mojstrovino s prostega strela je pajčevino z zgornjega desnega kota vrat Dejana Plohla snelSašo Rajh.

 
Rezultati 2. kroga:
Bar Ribnik Ormož – ŠD Cvetkovci Juniors 10:1 | Strelci: Alen Leben, Blaž Mulej (4), Rok Mulej (4), Sergej Štiberc; Metod Rakuša | Rumeni kartoni:  -
Bar Jurij Mihovci – ŠD Rucica Bresnica 2:2 | Strelci: Denis Zorec, Samo Krabonja; Aljaž Majcen, Sandi Žiher  | Rumeni kartoni:  Denis Zorec, Matej Stanič; David Golob
DM Trgovišče – Vičanci Vičar Transport 0:2 | Strelci: Sandi Sambolec, Slavko Plohl | Rumeni kartoni:  Simon Kojc
ŠD Cvetkovci Juniors – ŠD Cvetkovci BT 1:2 | Strelci: Sašo Rajh; Alen Poplatnik, Jakob Majcen | Rumeni kartoni:  -